برداشت نيشكر توسط دستگاه هاروستر و انتقال به كارخانه
توزين نيشكر جهت كنترل دقيق قند وارد شده و محاسبه راندمان و ضايعات
تخليه نيشكر در محل ورودي كارخانه و انتقال توسط نوار نقاله جهت شستشو و آسياب
شستشوي نيشكر درصورت نیاز با پاشيدن آب حين انتقال توسط نوار نقاله
آماده سازي نيشكر با برش دادن آن به قطعات كوچكتر توسط چاقوي نيشكر و الیاف کردن آن توسط دستگاه شريدر
عصاره گيري از نيشكر و استخراج قند طي چند مرحله در آسياب ها، تحت فشار غلتك هاي مخصوص وبه کمک اضافه نمودن آب.
انتقال شربت حاصل از عصاره گیری به واحدپالایش شربت و خروج باگاس يا همان تفاله هاي نيشكر از آسياب آخر كه داراي تركيبات تشكيل دهنده سلولزي بوده و جهت صنايع كاغذسازي، خوراك دام، تهيه تخته هاي نئوپان و همچنين سوخت مورد استفاده قرار مي گيرد.
پالايش شربت خام نيشكر حاصل از عصاره بدست آمده كه عمدتا دارای آب و قند ساكاروز، همچنین مقدار کمی از قندهای گلوکوز و فروکنوز، مواد معدني و مواد ديگري همچون صمغ، آلبومين، واكس، مواد رنگي، ذرات شن ، ماسه و خاك و ... مي باشد.
آهك زني به شربت خام بدست آمده جهت جداسازي ناخالصي هاي موجود بصورت شيرآهك
ته نشين سازي ناخالصي و زلال نمودن شربت بدست آمده با ورود شربت به دستگاه ته نشين كننده يا كلاريفاير و جدا نمودن گل ته نشين شده توسط صافيهاي خلاء دوار
جوشاندن و غليظ نمودن شربت تحت خلاء توسط تبخير كننده هاي چند مرحله اي
طباخي و کریستاله کردن شربت غليظ شده در ديگ هاي پخت تحت خلاء در سه مرحله و سانتريفيوژ كردن پخت(مخلوط كريستال و پسآب) جهت جداسازي شكر و پسآب، كه به پسآب پخت آخر در مرحله سوم ، ملاس نهايي گفته مي شود.
شكر خام توليدي یا شکر زرد ، شكري با درصد خلوص 98-99 از ساکاروز بوده كه طي فرایند تولید شکرسفید مجددا تصفيه شده و از آن شكر سفيد با درصد خلوص ساکاروز بیش از 7/99 بدست می آید .