logo-black

بلاگ

شرکت كشت و صنعت امام خميني(ره)

مراحل تولید شکرخام از نیشکر

خلاصه اي از مراحل توليد شكر خام حاصل از نيشكر
1399-10-29 10:49:41

برداشت نيشكر توسط دستگاه هاروستر و انتقال به كارخانه

توزين نيشكر جهت كنترل دقيق قند وارد شده و محاسبه راندمان و ضايعات

تخليه نيشكر در محل ورودي كارخانه و انتقال توسط نوار نقاله جهت شستشو و آسياب

شستشوي نيشكربا پاشيدن آب حين انتقال توسط نوار نقاله

آماده سازي نيشكر با برش دادن آن به قطعات كوچكتر توسط چاقوي نيشكر و خرد كردن توسط دستگاه شريدر

عصاره گيري نيشكر در آسياب ها با استفاده از غلتك هاي مخصوص طي چند مرحله و اضافه نمودن آب جهت كمك به استخراج قند و انتقال شربت به مرحله تصفيه شربت و خروج باگاس يا همان تفاله هاي نيشكر از آسياب آخر كه داراي تركيبات تشكيل دهنده باگاس الياف سلولزي بوده و جهت صنايع كاغذسازي، خوراك دام، تهيه تخته هاي نئوپان و همچنين سوخت مورد استفاده قرار مي گيرد.

پالايش شربت خام نيشكر حاصل از عصاره بدست آمده كه داراي تركيباتي همچون قند ساكاروز، قند انورت، مواد معدني(فسفات، كلر و ...) و مواد ديگري همچون صمغ، آلبومين، واكس، مواد رنگي، ذرات شن ، ماسه و خاك و ... مي باشد.

آهك زني به شربت خام بدست آمده جهت جداسازي ناخالصي هاي موجود بصورت شيرآهك

ته نشين سازي ناخالصي و زلال نمودن شربت بدست آمده با ورود شربت به دستگاه ته نشين كننده يا كلاريفاير و جدا نمودن گل ته نشين شده توسط صافيهاي خلاء گردان

غليظ نمودن شربت توسط تبخير كننده هاي چند مرحله اي متصل به خلاء

طباخي شربت غليظ شده در ديگ هاي پخت تحت خلاء در سه مرحله با سانتريفيوژ كردن ماسكويت(مخلوط كريستال و پسآب) جهت جداسازي شكر و پسآب، كه به پسآب پخت آخر در مرحله سوم ، ملاس نهايي گفته مي شود.

شكر خام توليدي، شكري با درجه خلوص 98-99 بوده كه طي عمليات خاصي تصفيه شده و از آن شكر سفيد بدست خواهد آمد.

آخرین بلاگ

همه ی بلاگ ها