logo-black

اخبار

شرکت كشت و صنعت امام خميني(ره)

دستگاه «کارنده نیشکر» یکی از دستاوردهاي دانش‌بنیان صنعت نیشکر است که به‌منظور افزایش بهره‌وری و حرکت به سمت کشت مکانیزه، طراحی و ساخته شده است.

راندمان کارنده چهار ردیفه نیشکر با مخزن 6 تُنی، دو هکتار در ساعت است.
1402-06-05 14:47:37

 

دستگاه «کارنده نیشکر» یکی از دستاوردهاي دانش‌بنیان صنعت نیشکر است که به‌منظور افزایش بهره‌وری و حرکت به سمت کشت مکانیزه، طراحی و ساخته شده است.

 

مردادماه سال گذشته از اولین دستگاه دو ردیفه کارنده نیشکر رونمایی شد و امسال نیز دستگاه کارنده چهار ردیفه، در کشت و صنعت امام خمینی‌(ره) ساخته شده که حرکت صنعت نیشکر را به سمت جایگزینی کشت مکانیزه با کشت دستی تسهیل می‌کند.


هادی دلفیه معاون کشت و صنعت امام خمینی(ره) می گوید:دستگاه کارنده نیشکر ساخته شده در صنعت نیشکر،به دلیل چهار ردیفه بودن نمونه مشابه خارجی ندارد و برای اولین‌ بار است که با تکیه‌ بر توان داخلی و استفاده از امکانات درونی صنعت نیشکر، طراحی شده و پس از پشت سر گذاشتن مراحل آزمایشی، در کشت نیشکر به کار گرفته می‌شود.

 

 حركت صنعت نیشکر به سمت کشت مکانیزه

 بر اساس این گزارش، استفاده از دستگاه‌های کارنده نیشکر به‌عنوان جایگزینی برای کشت دستی، می‌تواند به توسعه و بهبود صنعت نیشکر کمک و نقش مهمی در افزایش تولید و بهره‌وری این صنعت ایفا کند.

پیش‌ازاین نیز در همین کشت و صنعت، دستگاه کارنده دو ردیفه ساخته شده بود كه در حال حاضر از این دستگاه برای کشت مکانیزه نیشکر استفاده می‌شود. معاون کشاورزی کشت و صنعت امام خمینی(ره) «راندمان بالا» را مزیّت دستگاه جدید نسبت به نمونه قبل می‌داند.راندمان کارنده چهار ردیفه نیشکر با مخزن 6 تُنی، دو هکتار در ساعت است.

دلفیه نیاز هر واحد نیشکری به دستگاه کارنده را چیزی در حدود 20 دستگاه می‌داند و با ساخت تعداد زیادی از این دستگاه، کشت نیشکر در واحدهای نیشکری کاملاً مکانیزه خواهد شد.

هم‌اکنون، کشت نیشکر عمدتا به‌صورت دستی انجام می‌شود؛ این کشت به دلیل شرایط آب‌وهوایی خوزستان در تابستان، بسیار سخت و طاقت‌فرساست و به گفته این مسئول، حرکت به سمت کشت مکانیزه، باعث می‌شود علاوه‌بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، بهره‌وری نیز افزایش یابد.


 

 

آخرین اخبار

همه ی اخبار